Taideyliopiston avoimen yliopiston syksyn 2024 tarjonnassa monia muusikoille hyödyllisiä kurssisisältöjä

Taideyliopiston avoin yliopisto tarjoaa monipuolista opetusta musiikin, teatterin, tanssin, kuvataiteen, taidehallinnon ja taidealan työelämävalmiuksien aloilta. Avoimessa yliopistossa voi suorittaa yksittäisiä kursseja tai laajempia opintokokonaisuuksia. Kurssit antavat mahdollisuuden tutustua taiteen korkeakouluopintoihin, täydentää ammatillista osaamista tai virkistyä taiteen parissa. Avoimen yliopiston opinnoista osa on verkkokursseja, osa edellyttää läsnäoloa.

Haku Taideyliopiston avoimen yliopiston syksyn 2024 kursseihin alkaa 6. elokuuta ja päättyy 19. elokuuta (tutkinto-opetukseen integroitu opetus) tai 22. elokuuta 2024 (avoimen yliopiston järjestämä opetus). Tarjolla on useita opintoja, joiden sisällöt sopivat erityisesti muusikoille ja musiikkialalla toimiville.

Opinnot maksavat normaalisti 20 €/opintopiste. Maksuttomat opinnot ovat Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen rahoittamia. Palvelukeskus edistää työikäisten osaamisen kehittämistä ja osaavan työvoiman saatavuutta. Palvelukeskuksen toimintaa ohjaavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä työ- ja elinkeinoministeriö.

Poimintoja kurssitarjonnasta

Taidealan freelancerin taloustaidot -verkkokurssi, 12 op: Opintojakso tarjoaa perustiedot talouden hallinnasta. Luennot käsittelevät monipuolisesti taidealan freelancerin taloushallinnan teemoja. Luennoilla vierailevat asiantuntijat jakavat napakoita tietopaketteja tueksi työelämän eri tilanteisiin.

Introduction to Artificial Intelligence in Creative Practice, 13 op: Englanninkielinen kurssi tarjoaa johdatuksen keinoälyn käyttöön ja siihen liittyviin kysymyksiin luovilla aloilla.

Lauluntekeminen, 7 op: Opintojaksolla syvennytään sanan ja sävelen suhteeseen laulunkirjoituksessa ja tutustutaan erilaisiin laulunkirjoituksen malleihin. Kurssi sisältää paljon omatoimista laulunkirjoitusta.

Lauluimprovisaatio, 2 op: Klassisille laulajille suunnatulla lauluimprovisaatiokurssilla tutustutaan omaan ääneen ja sen mahdollisuuksiin luoda musiikkia hetkessä.

Jazzmusiikin opintokokonaisuus, 1426 op: Haluaisitko syventää taitojasi jazzmusiikin parissa? Jazzmusiikin opintokokonaisuus on suunnattu jazzmusiikin edistyneille instrumentalisteille ja laulajille. Kokonaisuuden ydin on ensembletyöskentelyssä ja teoriaopetuksessa, joita kurssille valittu voi halutessaan täydentää säveltapailun ja rytmiikan opinnoilla.

Tutustu myös muuhun Taideyliopiston avoimen yliopiston syksyn 2024 kurssitarjontaan >

Hakuaikana kursseille voi ilmoittautua kurssikalenterin kautta.

Lisätiedot

avoin@uniarts.fi